Ha jól optimalizálod az oldalad, akkor a Google találati listáján első is lehetsz és fizetett hirdetések nélkül is ott lehetsz az oldal tetején. Mások ezért százezreket, milliókat fizetnek. Ezt Te is meg tudod csinálni.

Miért jó neked, ha az első vagy?

Ha valaki rákeres a szolgáltatásodra, vagy a termékedre, akkor 99%-ban a Google keresőjét használja. A Google kidobja a találatokat, amik közül az legtöbb ember az első oldalról választ.
A találati oldal tetején a fizetett hirdetések jelennek meg. Utána következnek az organikus találatok, ahol nagy a könyöklés az első helyért. Ha az első vagy, akkor nagy valószínűséggel elviszed a kattintások nagy részét. Hogyan lehetsz első? A kulcsszó a keresőoptimalizálás, angol rövidítéssel SEO.

Google helyezésvizsgálat

Az online marketing mellett zenéléssel, dj műsor szolgáltatással foglalkozom hétvégente. Talán Te is találkoztál már a dj Catana nevemmel.

A minap felhívtak egy taekwondo klubból, hogy egy 120 fős összejövetelhez szeretnének dj műsort. A beszélgetés végén rákérdeztem, hogy honnan találtak rám. Jött a szokásos válasz, hogy az internetről.
Szerencsére bővebb információt is kaptam, az eskuvodjmusor.hu oldalamon találtak rám.
Elkezdtem gondolkozni, hogy mire is kereshettek. Valószínűleg a „dj műsor” kulcsszó kombinációra.
Ellenőriztem két külső eszközzel is. Az egyik Google helyezésvizsgáló a https://www.veteranlink.hu/google-helyezes-vizsgalo , a másik a http://www.seotools.hu/poscheck.php.

A nagy meglepetés

Mindkét helyezésvizsgálón a „dj műsor” kulcsszóra a 3. az eskuvodjmusor.hu oldalam. És ki az első? Az első az aerobicdj.com blog oldal, ami szintén az enyém. Yuppiééé! Első és harmadik is.

 

Nagy meglepetés volt. Mostanában nem figyeltem. Megfelelően felépítettem, optimalizáltam az oldalakat és csak írtam a bejegyzéseket. Az Esküvő Dj Műsor oldalam elsősorban az „esküvő dj” kulcsszavakra próbálom optimalizálni, de ennek hozadéka lett, hogy a „dj műsor” kulcsszóra – amire ezek szerint kisebb a verseny – harmadik lettem.
Az aerobicdj.com oldalam sokkal régebbi, ott a „fitnesz zene„, „aerobic mix„, „fitnesz dj„, „aerobic dj” kulcsszavak vannak a központban, de használtam a „dj műsor” kulcsszavakat is. Ha nem is tudatosan, de a „dj műsor„-ra első lett az oldalam.

Ha valaki dj műsort keres, akkor értelemszerűen – ahogy a fenti példa bizonyította – a „dj műsor” kulcsszavakat fogja beírni és hip-hopp, ott leszek az oldal tetején rögtön a fizetett hirdetéseket követően az első oldalon, az organikus találatok között az első és a harmadik helyen. Szuper!

Most a következő feladatom úgy átírni az oldalakat, hogy aki aerobicdj, vagy az esküvődjműsor oldalra kattint, az tisztában legyen vele, hogy bármilyen más jellegű rendezvényre is bátran hívhat fellépőnek.

Nem először sikerült első pozíciót elérni. 2015-ben indítottam egy dj blogot Mix8.info címen. A célom az volt, hogy a „dj blog” keresési kulcsszóra az első legyen a találati listán. Már rég nem frissítettem az oldalt, (2016 szeptemberi a legutolsó bejegyzés) ennek ellenére még mindig első az organikus találatok között.

 

Így lehetsz Te is az első a találatok között!

Mi kell hozzá? Precízen beállított – keresőoptimalizált – oldal, és ami a legfontosabb, a folyamatosan frissülő, releváns tartalom. Ezt csak egy bloggal tudod elérni.
Próbáld meg behelyettesíteni a „dj műsor” kulsszavakat a a saját szolgáltatásod kulcsszavaival és ennek megfelelően írd a cikkeid, építsd az oldalad!

A SEO (Search Engine Optimization) egy aprólékos, hosszan tartó, kitartást és rengeteg munkát igénylő tevékenység. A végén viszont, ha jól csinálod, hozza a várt eredményt.

SEO szolgáltatást nem vállalok, vagyis nem fogom átvenni a blogod, hogy magyarosan mondva megszeózzam. Amit Én tudok hozzátenni a sikeredhez, hogy elmondom azokat a kötelező teendőket, trükköket és buktatókat, amikkel eredményesen juthatsz egyre feljebb a Google találati listán.